Studio “Eugene’s Place” in Kolonaki, Athens, Greece

Plan (Proposal)

Section A

Section B

2016-2017

New Construction / Interior and Exterior Design / Project Supervision

 

 

 

WORKING GROUP

Ifigenia Dimitriou (Architect Engineer), Emilio Bendermacher - Geroussis (Architect Engineer), Marina Sifneou (Building Renovation and Restoration Engineer), Eleni Papageorgopoulou (Architect Engineer), Angelos Kyritsis (Metal Constructions)

 

Eugene’s place is a small studio (20 sq. m.) in a rooftop renovated from scratch and converted into a designer’s studio with a breathtaking, panoramic view of Athens. 

Its construction consists of wooden walls and roof with thermal insulation, following the principles of bioclimatic architecture.

The aim was to design a minimal and ergonomic space that includes all the facilities of a modern apartment and fits into the urban landscape of Athens. 

From the roof garden one can enjoy a view of the Acropolis, Lycabettus hill, the sea and the city skyline.