Studio «Eugene’s Place» στο Κολωνάκι

Κάτοψη (Πρόταση)

Τομή A

Τομή B

2016-2017

Νέα Κατασκευή / Διαμόρφωση Εσωτερικού και Εξωτερικού χώρου / Επίβλεψη Έργου

 

 

 

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ιφιγένεια Δημητρίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Αιμίλιος Μπεντερμάχερ – Γερούσης (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Μαρίνα Σιφναίου (Μηχανικός Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτηρίων), Ελένη Παπαγεωργοπούλου (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Άγγελος Κυρίτσης (Μεταλλικές κατασκευές)

 

Το «Eugene’s place» είναι ένα μικρό διαμέρισμα (20 τ.μ.) σε δώμα πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου με σκοπό να μετατραπεί σε μοντέρνο studio με πανοραμική θέα στην Αθήνα. 

Η κατασκευή του αποτελείται από ξύλινους τοίχους και στέγη με θερμομόνωση και ακολουθεί τις βασικές αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Στόχος ήταν ο λιτός και εργονομικός σχεδιασμός για τη μετατροπή του σε χώρο που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες ενός σύγχρονου διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας, που συμβαδίζει με το αστικό τοπίο της πόλης. 

Από το roof garden μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό, στη θάλασσα και στην υπόλοιπη πόλη.